עיטורים וצל״שים בקרב החללים

296 עיטורי גבורה, עוז ומופת הוענקו לאחר מלחמת יום הכיפורים, יותר מבכל מלחמה אחרת. 117 מתוכם הוענקו לחיילים שנפלו במערכה.

271 צל״שים הוענקו לאחר המלחמה, יותר מבכל מלחמה אחרת. 83 מתוכם הוענקו לחללי המלחמה.

רב סרן גדעון גלעדי ז״ל וסגן משנה שלמה ערמן ז״ל מחיל השריון, וסרן עודד אמיר ז״ל, לוחם שייטת 13, היו שלושת חללי המלחמה להם הוענק עיטור הגבורה. מאז ועד היום לא הוענק עיטור זה.

מקבל העיטורים הצעיר ביותר מקרב הנופלים במלחמה היה סמל ידין טננבוים ז״ל מחיל השריון, עוד לא בן 19 בנופלו.

המבוגר ביותר היה סגן אלוף שמואל הרמתי ז״ל מחיל השריון, בן 43 בנופלו.

סרן יוסף בקמן ז״ל מסיירת חרוב, שנפל ב-26.10.73, היה החלל האחרון במלחמה לו הוענק עיטור.

לשלושה מחללי המלחמה הוענקו הן עיטורים והן צל״שים, שלושתם מחיל השריון.

ל-12 מחללי חטיבת גולני הוענקו עיטורי עוז ומופת על לחימתם בקרבות לכיבוש החרמון.

על הלחימה ביומה השני של המלחמה הוענקו 19 עיטורים לנופלים. זה היה היום בו הוענקו הכי הרבה עיטורים.

יותר ממחצית מקבלי עיטור העוז במלחמה היו מקרב הנופלים.כשליש מקרב מקבלי עיטור הגבורה והמופת נפלו במלחמה. כמחצית ממקבלי העיטורים מקרב הנופלים היו מכוחות הסדיר והיתר מהמילואים.

בפוסט זה מוצגים מספר החללים מקבלי העיטורים והצל״שים לפי חילות.לצורך בניית הגרף שילבתי מידע משני מאגרים. הראשון הכיל את שמות החללים, החילות בהם שרתו והעיטורים להם זכו. השני הכיל גם כן את שמות החללים ומידע על העיטורים אך ללא שיוכם לחילות.

הצורך בחיבור בין המאגרים נבע מטעויות בהן נתקלתי במאגר הראשון, ולכן רציתי להעשיר אותו עם מידע מהמאגר השני שהוא מדויק יותר (אך לא מכיל את שיוך החיילים לחילות). על פניו נשמע שפשוט להצליב בין המאגרים על סמך השמות, שכן שניהם מתייחסים בדיוק לאותם חללים. הבעיה שלעיתים מופיעים שמותיהם של אותם חללים באופן שונה בשני המאגרים.

למשל, ״אליהו (אלי) בן־אהרון״ במאגר הראשון לעומת ״אליהו-פליקס בן אהרון״ במאגר השני, או ״אמיר אזכראלי״ לעומת ו״אמיר אַ זכּירֿ־אֵ לי״.

למי שמתעניין בפיתרון הטכנולוגי לבעיה:אם נסתכל על זה כבעית התאמה בגרף דו-צדדי ממושקל (linear assignment), אז אפשר להגדיר את המחיר של כל צלע בגרף כמידת הדמיון בין שני שמות משני עברי הגרף (השתמשתי בשילוב של מרחקי LCS ו-Levenshtein מנורמלים). כעת נותר לפתור את בעיית ההשמה שהמטרה היא לחבר בין קודקודים (שמות) מצד אחד של הגרף אל קודקודים מהצד השני כאשר סכום משקלות הצלעות (המחירים) יהיה מינימלי. התוצאה היתה התאמה מושלמת בין השמות.

שתפו את הפוסט

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *