אודותיי

שמי גיל דוד, אני מתגורר בזכרון יעקב ויש לי ארבעה ילדים מקסימים שהם מקור האושר בחיי.

כבר מעל ל-20 שנים אני עוסק במחקר וניתוח של נתונים מסוגים שונים.

לפני למעלה מעשור סיימתי דוקטורט במדעי המחשב מאוניברסיטת ת״א, שם עסקתי בפיתוח שיטות לזיהוי תקיפות סייבר באמצעות בינה מלאכותית ולמידת מכונה. במשך שלוש שנים הייתי פוסט-דוקטורנט באוניברסיטת Yale בארה״ב, במחלקה למתמטיקה שימושית, שם המשכתי לחקור ולפתח אלגוריתמים ללמידה ולזיהוי אנומליות. במשך כחמש שנים הייתי פרופסור חוקר באוניברסיטה בפינלנד, שם הקמתי מעבדת Data Science בה חקרו סטודנטים ודוקטורנטים מרחבי העולם.

בשנים האחרונות אני עובד עם מספר סטרטאפים בארץ ובעולם, בעיקר בפיתוח אלגוריתמים ומערכות בעולם הסייבר אך לא רק. במקביל אני מייעץ למערכת הביטחון ולגופי מודיעין בארץ בתחומים של אלגוריתמיקה בעולמות הבינה המלאכותית, למידת מכונה, למידה עמוקה וזיהוי התנהגויות חריגות.

בשעות הפנאי אני אוהב (בין היתר) לנתח נתונים שונים ומגוונים. זה החל כתחביב והתפתח לתחום שמעסיק אותי לא מעט. יש כל כך הרבה נתונים סביבנו, חלקם זמינים וחלקם קשים להשגה. אולם ברוב המקרים הנתונים לא מונגשים בצורה טובה (אם בכלל). לכן לקחתי על עצמי לנסות ולהנגיש נתונים בתחומים שונים בצורה וויזואלית וסיפורית. אני מאמין שבאופן הזה ניתן לחשוף ולהסביר לציבור רחב ומגוון יותר ארועים שהתרחשו ומתרחשים בסביבתנו. החל מפוליטיקה ואקטואליה, דרך היסטוריה, תרבות ומדע, ועד לאקטיביזם סביבתי וחברתי.

אשמח לשמוע מה דעתכם על הבלוג ואשמח מאד אם תשתפו את הבלוג ואת הפוסטים שאהבתם ברשתות החברתיות (בתחתית כל פוסט ועמוד יש מגוון אפשרויות שיתוף).

כמו כן, ניתן להרשם לבלוג בתחתית העמוד וכך תקבלו למייל הודעה בכל פעם שיתפרסם פוסט חדש.

הרגישו חופשי לשלוח לי הצעות ורעיונות למחקרים ופוסטים (או סתם לומר שלום) – אפשר דרך התגובות לעמוד או דרך הדפים האישיים שלי ברשתות החברתיות:

שתפו את הפוסט

13 thoughts on “אודותיי

  1. ממש לא איש של מספריים .בד"כ הראש שלי נאטם כשהוא רואה מספרים . לדעתי שייך לזן גדול של אנשים עם אותם סימפטומים וכאן אתה ניכנס לתמונה , הגראפים הפשוטים והמובנים ( שאני בטוח שלהגיע אליהם צריך המון עבודה ומחשבה) הם מבחינתי מתנה לכל אדם שרוצה להבין תהליכים .במיקרה זה את סיפור מלחמת יום כיפור בנתונים .תודה

  2. כלוחם בחזית הגולן במלחמת יום הכיפורים אני יכול לציין כי עבודתך חשובה מאד,בולט חלקו של חיל השריון
    בנפגעים ובצל"שים. כתותחן אני יכול להעיד כי היינו צמודים לשריון בכל הקרבות .
    היחס בין מספר הצל"שים בשריון ובתותחנים לא מיצג את התרומה של התותחנים.
    בקרבות הבלימה היינו מאד משמעותיים בעצירת חטיבות שריון סוריות ועירקיות .

    1. תודה רבה אבישר.
      אין ספק שלתותחנים היתה תרומה משמעותית ביותר במלחמה.
      לפעמים תמונת הצל״שים לא משקפת את המציאות ב-100% ואני מניח שהיו כל מיני שיקולים.

  3. שלום גיל,
    רק בימים האחרונים התחלתי לעיין בפוסטים שלך.
    אתה משכיל לבחור נושאים מעניינים ולהציג את הנתונים בצורה בהירה.
    אך על המסך שלי, למרות שהוא גדול (24 אינטש), הגרפים שלך גדולים מידי ואינם מוצגים בשלמותם על המסך. עלי לגלול את הפוסט כדי לראות הגרף כולו, וזה פוגם באפקט הויזואלי של הגרפים.
    אני מציע שתקטין את הגרפים כבר בפוסט המקורי, או שתוסיף אפשרות להקטין כל גרף בעת קריאת הפוסט.

    1. תודה רבה אביגדור 🙂
      אני אבדוק איך אפשר לפתור את זה.
      בעיקרון זה אמור להיות מוצג בהתאם לרזולוציה, כך שבסמארטפונים התמונות יוצגו במלואן על כל המסך.
      אנסה פעם הבאה עם תמונה יותר קטנה.

  4. עכשיו הבנתי את מקור הבעיה… אתה עיצבת את הגרפים לקריאה בטלפון, במצב מאונך, אך מסך המחשב הוא אופקי, ולכן הגרפים "גבוהים מידי". אתה יכול לראות את הבעיה בצפייה במחשב וגם בצפייה בטלפון, אם תסובב אותו למצב אופקי.
    אתה צריך למצוא דרך שגובה הגרף יותאם אוטומטית לכיוון המסך – אנכי או אופקי.

  5. וואו, איזה מדהים זה נשמע! כל הכבוד לך! יש לי הערכה מטורפת לידע שלך ולעשייה המבורכת הזאת! תודה!!!!!!
    לדעתי הכי חשוב כרגע הנגשת נתונים בנושא הסביבה ומשבר האקלים, אני רואה שאתה כבר עושה את זה, אז כל הכבוד, אני תומך במיוחד בזה!

  6. נתקלתי במקרה דרך השיתוף בפייסבוק של אינפוגרפיקת ממשלות ישראל .. יוזמה מקסימה. מעניין ומאיר עיניים. כל הכבוד על ההשקעה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *